Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 13g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 420g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 70g |
![]() |
|
Kasza bulgur | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Kasza manna | 40g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 25g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 200g |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 22g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 380g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 40g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 420g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szpinak | 60g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 120ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |