1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 10g |
1,27 zł
(2,29 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 100g |
1,20 zł
(4,79 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 100g |
0,82 zł
(2,79 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
2,00 zł
(9,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
0,72 zł
(2,89 zł) |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
2,85 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
1,05 zł
(2,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 100g |
1,05 zł
(4,19 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Ser mozzarella | 50g |
1,28 zł
(3,19 zł) |
|
Soda oczyszczona | 4g |
0,05 zł
(1,29 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |