Darmowa dieta 3800 kcal nr 80524



Śniadanie


Jajecznica z brokułami
902 kcal
Łączna waga porcji: 564g.

B: 44.84 g T: 59.42 g W: 54.76 g (BŁ: 14.76 g)

Wegetariańskie  

17   15

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1. Brokuły ugotuj w wodzie lub na parze, a następnie podziel na mniejsze części 2. Jajka rozbij i połącz z mlekiem oraz pieprzem. Dokładnie rozmieszaj 3. Na patelni rozgrzej olej i wlej jajka, cały czas mieszając 4. Pod koniec smażenia dodaj brokułu oraz posiekane migdały 5. Podawaj z pieczywem


Drugie śniadanie


Lody bananowo - czekoladowe
674 kcal
Łączna waga porcji: 550g.

B: 9.56 g T: 3.64 g W: 155.16 g (BŁ: 8.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

56   41

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.

2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.



Obiad


Naleśnik z dżemem
1384 kcal
Łączna waga porcji: 504g.

B: 27.84 g T: 51.62 g W: 204.72 g (BŁ: 4.72 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

102   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Kolacja


Jaglanka z burakiem, dynia, jarmuzem i granatem
832 kcal
Łączna waga porcji: 546g.

B: 24.76 g T: 11.63 g W: 165.06 g (BŁ: 15.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

5   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3792 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 107 g
Tłuszcz: 126.31 g
Węglowodany: 579.7 g (w tym błonnik: 43.01 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 480g     2,40 zł (4,99 zł)
Brokuły 200g     3,00 zł (7,49 zł)
Burak 105g     0,21 zł (1,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukier 20g     0,06 zł (2,99 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 200g     3,06 zł (4,29 zł)
Granat 30g     0,82 zł (5,99 zł)
Imbir (proszek) 5g     0,63 zł (1,89 zł)
Jaja kurze całe 324g     2,26 zł (6,99 zł)
Kakao w proszku 20g     0,93 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 180g     1,74 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 3g     0,36 zł (2,99 zł)
Migdały 30g     2,55 zł (8,49 zł)
Miód pszczeli 50g     1,87 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 0,5% 20g     0,06 zł (2,99 zł)
Mąka pszenna typ 500 144g     0,43 zł (2,99 zł)
Olej rzepakowy 40g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 20g     0,18 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Sól himalajska 5g     0,05 zł (3,49 zł)



×