1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 30g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 270g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 400g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Migdały | 200g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 230g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 90g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 40g |
![]() |
|
Woda | 30ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |