Darmowa dieta 1200 kcal nr 65120



Śniadanie


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Łatwe wegańskie chilli sin carne
413 kcal
Łączna waga porcji: 683g.

B: 26.07 g T: 9.52 g W: 66.39 g (BŁ: 19.94 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   28

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.

2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.

3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.

4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Wartości odżywcze:


Białko: 44.14 g
Tłuszcz: 44.23 g
Węglowodany: 184.91 g (w tym błonnik: 45.75 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Cebula czerwona 105g     0,48 zł (2,99 zł)
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa 400g     2,34 zł (2,49 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 400g     4,79 zł (4,79 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Kumin (kmin rzymski) 5g     0,43 zł (1,29 zł)
Marchew 240g     0,73 zł (2,29 zł)
Mielona papryka chilli 5g     0,46 zł (2,29 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 700g     12,82 zł (21,98 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pomidory w puszce 800g     8,38 zł (8,38 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Seler naciowy 90g     1,38 zł (4,59 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 100g     1,48 zł (5,19 zł)
Woda 490ml 0,00 zł (0,00 zł)



×