Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
| Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
| Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
2,34 zł
(2,49 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 520g |
6,23 zł
(9,58 zł) |
|
| Czosnek | 15g |
0,66 zł
(2,19 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 50g |
0,41 zł
(2,79 zł) |
|
| Kumin (kmin rzymski) | 5g |
0,43 zł
(1,29 zł) |
|
| Marchew | 90g |
0,27 zł
(2,29 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 5g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 580g |
10,62 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczywo tostowe, grahamowe | 60g |
0,78 zł
(6,49 zł) |
|
| Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 800g |
8,38 zł
(8,38 zł) |
|
| Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
| Seler naciowy | 90g |
1,38 zł
(4,59 zł) |
|
| Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
1,48 zł
(5,19 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 40g |
1,06 zł
(5,29 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |