Darmowa dieta 1300 kcal nr 63806



Śniadanie


Jogurtowy koktajl z mango
272 kcal
Łączna waga porcji: 393g.

B: 11.48 g T: 5.36 g W: 45.82 g (BŁ: 2.24 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

28   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mango obrać i usunąć pestkę, miąższ pokroić i wrzucić do blendera dodać jogurt naturalny i kostki lodu(6) i miksować aż do połączenia składników
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Obiad


Racuchy jaglane z gumijagodami
487 kcal
Łączna waga porcji: 254g.

B: 8.83 g T: 19.17 g W: 76.39 g (BŁ: 12.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   74

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1263 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 35.7 g
Tłuszcz: 45.03 g
Węglowodany: 194.03 g (w tym błonnik: 28.41 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 550g     4,25 zł (5,56 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Ksylitol 14g     0,73 zł (12,99 zł)
Mango 280g     5,26 zł (7,99 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Mąka jaglana 60g     0,72 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Porzeczki czarne 110g     1,46 zł (5,99 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Woda 290ml 0,00 zł (0,00 zł)



×