Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 960g |
![]() |
|
Burak | 800g |
![]() |
|
Cebula | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Imbir | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 330g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Ksylitol | 5g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Malina | 130g |
![]() |
|
Masło klarowane | 15g |
![]() |
|
Melon | 100g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 50ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka ziemniaczana | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szpinak | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |