Darmowa dieta 1400 kcal nr 13274



Śniadanie


Kanapki z pastą z awokado i tuńczyka (wersja lżejsza)
346 kcal
Łączna waga porcji: 194g.

B: 19.58 g T: 13.39 g W: 41.05 g (BŁ: 8.28 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

26   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.



Drugie śniadanie


Koktajl z borówek
196 kcal
Łączna waga porcji: 355g.

B: 10.3 g T: 5.3 g W: 28.7 g (BŁ: 3.9 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

27   15

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
419 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 11.2 g T: 12.52 g W: 69.85 g (BŁ: 8.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podwieczorek


Chłodnik z soku z buraka (wersja lżejsza)
158 kcal
Łączna waga porcji: 261g.

B: 11.13 g T: 6.61 g W: 14.41 g (BŁ: 1.85 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

10   61

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Do miski wkładamy i delikatnie mieszamy: - Jajko gotowane na twardo pokrojone w dużą kostkę; - Obranego ogórka - startego na tarce o dużych oczkach i odsączonego; - Rzodkiewki pokrojone w plasterki; - Kiełki brokuła; - Jogurt; - Sok z buraka; - Sól i pieprz do smaku;


Kolacja


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   61

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1408 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 55.12 g
Tłuszcz: 49.92 g
Węglowodany: 199.93 g (w tym błonnik: 29.43 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 50g     1,55 zł (13,99 zł)
Bakłażan 200g     2,22 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 80g     0,62 zł (1,39 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Kiełki brokuła 28g     2,79 zł (4,99 zł)
Koper ogrodowy 6g     0,72 zł (2,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 20g     1,75 zł (2,19 zł)
Ogórek gruntowy 20g     0,37 zł (10,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Rzodkiewka 45g     0,93 zł (2,49 zł)
Sok cytrynowy 15g     0,40 zł (5,29 zł)
Sok z buraków 50g     0,47 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 3g     0,30 zł (2,49 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Tuńczyk w oleju 50g     1,62 zł (5,99 zł)
Woda 350ml 0,00 zł (0,00 zł)



×