Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 110g |
0,88 zł
(11,99 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
0,50 zł
(3,99 zł) |
|
Groch, nasiona suche | 22g |
0,15 zł
(2,69 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 7g |
0,20 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 60g |
0,58 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
0,37 zł
(1,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 10g |
1,20 zł
(2,99 zł) |
|
Marchew | 140g |
0,43 zł
(2,29 zł) |
|
Melon | 100g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
0,19 zł
(1,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
0,33 zł
(2,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
Sól himalajska | 0.25g |
0,00 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |