Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
1,20 zł
(7,99 zł) |
|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
Gruszka | 125g |
0,87 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 270g |
2,09 zł
(2,78 zł) |
|
Kalafior | 590g |
9,82 zł
(9,99 zł) |
|
Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
Kurkuma | 2g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 15g |
1,67 zł
(9,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Rodzynki | 15g |
0,34 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sałata masłowa | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
0,74 zł
(5,19 zł) |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
0,10 zł
(4,99 zł) |
|
Suszona kolendra | 2g |
0,17 zł
(1,29 zł) |
|
Szczypiorek | 30g |
2,99 zł
(4,98 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |