Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 70g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Burak | 100g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 10g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory | 300g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Sól himalajska | 0.25g |
![]() |
|
Woda | 450ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |