Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 160g |
1,60 zł
(7,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 70g |
1,96 zł
(6,99 zł) |
|
Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
Cebula | 360g |
0,85 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 225g |
0,98 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 51g |
0,36 zł
(6,99 zł) |
|
Kalafior | 1760g |
29,30 zł
(29,97 zł) |
|
Kapusta biała | 3000g |
5,69 zł
(5,69 zł) |
|
Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
Marchew | 450g |
1,37 zł
(2,29 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
0,03 zł
(1,29 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 20g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Passata pomidorowa | 1400g |
11,98 zł
(11,98 zł) |
|
Pieprz czarny | 2g |
0,18 zł
(1,79 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 180g |
1,49 zł
(2,49 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Sól himalajska | 10g |
0,10 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |