Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 160g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 70g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 360g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Imbir | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 225g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Kalafior | 1760g |
![]() |
|
Kapusta biała | 3000g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Marchew | 450g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 1400g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 180g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 10g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |