Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 18g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 5g |
![]() |
|
Mango | 140g |
![]() |
|
Marchew | 240g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 700g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Seler naciowy | 90g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól himalajska | 0.25g |
![]() |