Darmowa dieta 1500 kcal nr 14429



Śniadanie


Kanapka z kabanosem, hummusem i rzodkiewką
342 kcal
Łączna waga porcji: 190g.

B: 12.02 g T: 16.28 g W: 41.98 g (BŁ: 9.42 g)



18   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy hummusem.
  2. Na kanapkę kładziemy pokrojoną w plastry rzodkiewkę i kawałki kabanosa.


Drugie śniadanie


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
193 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 3.98 g T: 2.49 g W: 42.33 g (BŁ: 6.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Dorsz duszony w porach z pomidorową kaszą jaglaną
413 kcal
Łączna waga porcji: 395g.

B: 38.69 g T: 3.23 g W: 61.19 g (BŁ: 6.54 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

22   36

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Dorsza dopraw, wyłóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Por pokrój i dodaj do ryby. Całość piecz około 30 minut w 180 stopniach.
  3. Kaszę ugotuj do miękkości, dodaj przecier i dopraw.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Kolacja


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1458 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 77.23 g
Tłuszcz: 36.21 g
Węglowodany: 232.41 g (w tym błonnik: 47.67 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Dorsz, świeży, filety bez skóry 330g     25,29 zł (45,98 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Kabanosy z kurczaka 20g     1,14 zł (9,99 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Kasza jaglana 140g     1,36 zł (3,39 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 37g     0,69 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 10g     1,20 zł (2,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 0.25g     0,02 zł (1,79 zł)
Por 280g     4,86 zł (7,98 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)
Woda 500ml 0,00 zł (0,00 zł)



×