1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 33g |
![]() |
|
Gruszka | 125g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
![]() |
|
Kalafior | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 26g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 340ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |