1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Granat | 100g |
2,72 zł
(5,99 zł) |
|
Kiwi | 150g |
2,25 zł
(7,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Mango | 140g |
2,63 zł
(7,99 zł) |
|
Masło | 3g |
0,07 zł
(4,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Musztarda | 10g |
0,13 zł
(2,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 25g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
Oregano (suszone) | 1g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 425g |
2,26 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 10g |
0,14 zł
(2,79 zł) |
|
Rukola | 50g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
1,59 zł
(4,29 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 30g |
1,41 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 740ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |