1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 6g |
![]() |
|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czarne jagody | 250g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 800g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 400g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 80g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 325g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 50ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 500g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 100g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 100g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 16g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 5g |
![]() |
|
Woda | 730ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |