1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 2g |
0,25 zł
(2,29 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 210g |
1,68 zł
(11,99 zł) |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
0,30 zł
(2,69 zł) |
|
Hummus z chilli | 20g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Ksylitol | 7g |
0,36 zł
(12,99 zł) |
|
Marchew | 40g |
0,12 zł
(2,29 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
0,39 zł
(1,29 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 25g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
0,33 zł
(2,49 zł) |
|
Por | 140g |
2,43 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki ryżowe | 50g |
0,89 zł
(3,19 zł) |
|
Rodzynki | 15g |
0,34 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 100g |
2,08 zł
(2,49 zł) |
|
Woda | 290ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |