1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Ksylitol | 30g |
![]() |
|
Limonka | 300g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 440ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 75g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 30g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 12g |
![]() |
|
Pomarańcze | 720g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 4g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Truskawki | 50g |
![]() |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |