Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Cebula | 230g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Groszek zielony | 75g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 45g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Limonka | 300g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Marchew | 145g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 6g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 30g |
![]() |
|
Papryka ostra (mielona) | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 50g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 12g |
![]() |
|
Pomarańcze | 720g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 50g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |