Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 70g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 6g |
![]() |
|
Marchew | 180g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 15g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |