Darmowa dieta 1800 kcal nr 14739



Śniadanie


Kanapki z pastą z awokado i sardynki
439 kcal
Łączna waga porcji: 334g.

B: 18.37 g T: 15.33 g W: 63.46 g (BŁ: 12.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

11   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Drugie śniadanie


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Obiad


Makaron z kurczakiem i pieczarkami (wersja bezglutenowa)
615 kcal
Łączna waga porcji: 471g.

B: 52.75 g T: 14.13 g W: 71.6 g (BŁ: 3.91 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

26   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy drobno i smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, sos sojowy, posiekany czosnek i pozostałe przyprawy.


Podwieczorek


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
193 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 3.98 g T: 2.49 g W: 42.33 g (BŁ: 6.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado
354 kcal
Łączna waga porcji: 613g.

B: 11.72 g T: 22.46 g W: 34.38 g (BŁ: 14.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1822 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału  

Wartości odżywcze:


Białko: 106.45 g
Tłuszcz: 56.52 g
Węglowodany: 252.76 g (w tym błonnik: 55.74 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 190g     5,91 zł (13,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Czosnek 6g     0,26 zł (2,19 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Kalafior 690g     11,49 zł (19,98 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 50g     5,98 zł (5,98 zł)
Makaron kukurydziany 80g     0,73 zł (4,59 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pieczarka świeża 150g     1,50 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 0.25g     0,02 zł (1,79 zł)
Pomidory 240g     1,28 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Sardynka w oleju 40g     2,00 zł (5,99 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Sos sojowy jasny 15g     0,42 zł (4,19 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)
Tymianek suszony 1g     0,20 zł (2,19 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×