1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 32g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 120g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Woda | 730ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |