Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 10g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Awokado | 40g |
1,24 zł
(13,99 zł) |
|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 80g |
2,24 zł
(6,99 zł) |
|
| Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czarne jagody | 130g |
6,28 zł
(14,49 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 18g |
2,15 zł
(2,99 zł) |
|
| Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
| Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 0.25g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory | 70g |
0,37 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
| Sardynka w oleju | 30g |
1,50 zł
(5,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
| Sól himalajska | 0.25g |
0,00 zł
(3,49 zł) |
|
| Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |