Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Mango | 250g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 350ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 3g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 15g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |