Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 32g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 280ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sos tzatziki | 100g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |