1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
1. Kurczaka kroimy i smażymy na patelni.
2. Kroimy wszystkie warzywa.
3. Jogurt naturalny mieszamy z czosnkiem, solą i pieprzem.
4. Tortillę lekko podsmażamy na patelni, dodajemy na nią warzywa, sos czosnkowy oraz kurczaka, zawijamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 130g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Masło | 3g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 170g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.1g |
![]() |
|
Pomidory | 745g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1.1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 186g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |