Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
Cebula | 90g |
0,21 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
5,21 zł
(8,69 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Hummus z chilli | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 215g |
1,66 zł
(2,78 zł) |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 100g |
1,12 zł
(4,49 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
0,01 zł
(1,79 zł) |
|
Rzodkiewka | 200g |
4,15 zł
(4,98 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 80g |
1,27 zł
(4,29 zł) |
|
Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 250g |
4,99 zł
(7,98 zł) |
|
Sól himalajska | 2g |
0,02 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |