Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
0,32 zł
(3,49 zł) |
|
Cytryna | 80g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 180g |
1,26 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
0,35 zł
(1,39 zł) |
|
Krążki ryżowe | 30g |
0,73 zł
(2,69 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
0,41 zł
(2,79 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 50g |
1,87 zł
(14,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 50g |
2,20 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 80g |
1,47 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pierś z indyka | 800g |
19,32 zł
(28,98 zł) |
|
Polędwica sopocka | 12g |
0,34 zł
(16,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
0,51 zł
(4,59 zł) |
|
Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |
|
Szynka z indyka | 50g |
2,35 zł
(7,99 zł) |
|
Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |