Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
2,22 zł
(4,99 zł) |
|
Banan | 180g |
0,90 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
2,87 zł
(4,79 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
1,81 zł
(2,79 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 20g |
1,75 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 300g |
2,24 zł
(2,99 zł) |
|
Schab bez kości | 300g |
5,52 zł
(11,59 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 600ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |