Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 75g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 25g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 270g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 11g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |