Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 130g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 40g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 18g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 170g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 9g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |