Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula | 75g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 450g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 272g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |