1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 180g |
0,90 zł
(4,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 60g |
0,57 zł
(3,79 zł) |
|
| Gruszka | 125g |
0,87 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 70g |
0,54 zł
(1,39 zł) |
|
| Kalafior | 150g |
2,50 zł
(9,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
| Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 70g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 300ml |
2,85 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Ocet balsamiczny | 3g |
0,15 zł
(12,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
| Pomidory | 60g |
0,32 zł
(3,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
| Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Sok pomarańczowy | 20g |
0,10 zł
(4,99 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 730ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |