Darmowa dieta 1900 kcal nr 7971



Śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką (wersja lżejsza)
456 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 13.46 g T: 11.66 g W: 84.4 g (BŁ: 18.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   37

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie z jogurtem (wersja lżejsza)
146 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 7.45 g T: 3 g W: 23.3 g (BŁ: 2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Obiad


Makaron z tuńczykiem (wersja bezglutenowa)
619 kcal
Łączna waga porcji: 512g.

B: 28.23 g T: 14.05 g W: 97.97 g (BŁ: 4.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

15   37

Przepis:

Makaron przyrządzamy wg. przepisu na opakowaniu. Cebulę podsmażamy na patelni, dodajemy pomidory z puszki i pokrojone w kostkę suszone pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, odrobiną suszonego chilli i łyżką suszonej słodkiej papryki. Gdy sos zacznie gęstnieć dodajemy tuńczyka, koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę pietruszki.


Podwieczorek


Sałatka z awokado i pomidorami
272 kcal
Łączna waga porcji: 433g.

B: 5.45 g T: 21.44 g W: 18.74 g (BŁ: 8.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

38   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy, polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Kolacja


Gołąbki wegańskie (warzywne)
393 kcal
Łączna waga porcji: 1292g.

B: 22.56 g T: 2.55 g W: 85.14 g (BŁ: 27.9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   25

Składniki na liczbę porcji: 8

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Umyj i obierz warzywa.
  2. Marchew, pietruszkę, kalafiora i cebulę ugotuj na parze.
  3. Zblenduj ugotowane warzywa i przypraw słodką papryką, pieprzem oraz solą.
  4. Ugotuj kapustę w posolonej wodzie. Zdejmij liście.
  5. Farsz ze zblendowanych warzyw zawiń w liście kapusty.
  6. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i polej pomidorową passatą.
  7. Naczynie przykryj i duś gołąbki w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze około 220 st. C.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1886 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 77.15 g
Tłuszcz: 52.7 g
Węglowodany: 309.55 g (w tym błonnik: 61.74 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Borówka amerykańska 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Cebula 615g     1,45 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 150g     1,16 zł (1,39 zł)
Kalafior 2640g     43,96 zł (49,95 zł)
Kapusta biała 4500g     8,54 zł (11,38 zł)
Kapusta pekińska 200g     1,88 zł (7,99 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 8g     0,96 zł (2,99 zł)
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy 80g     1,82 zł (5,69 zł)
Marchew 270g     0,82 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 0.6g     0,04 zł (1,29 zł)
Natka pietruszki 30g     2,63 zł (4,38 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Passata pomidorowa 2100g     17,97 zł (17,97 zł)
Pieprz czarny 1.5g     0,13 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 270g     2,24 zł (2,49 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Rzodkiewka 200g     4,15 zł (4,98 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 40g     1,00 zł (6,99 zł)
Sól himalajska 15g     0,15 zł (3,49 zł)
Tuńczyk w wodzie 60g     2,47 zł (6,99 zł)



×