Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Bułka grahamka | 90g |
1,23 zł
(1,78 zł) |
|
| Cytryna | 80g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 80g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
| Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
| Mango | 140g |
2,63 zł
(7,99 zł) |
|
| Margaryna do pieczywa | 5g |
0,05 zł
(2,69 zł) |
|
| Miód pszczeli | 50g |
1,87 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 30ml |
0,28 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pierś z indyka | 800g |
19,32 zł
(28,98 zł) |
|
| Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
| Płatki jaglane | 10g |
0,14 zł
(2,79 zł) |
|
| Ser gouda tłusty | 30g |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
| Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
| Szynka z indyka | 20g |
0,94 zł
(7,99 zł) |
|
| Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |