Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 70g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Ksylitol | 30g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 230ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 440ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 85g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 4g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Truskawki | 50g |
![]() |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |