Darmowa dieta 1900 kcal nr 9333



Śniadanie


Bananowy budyń jaglany z miodem (bez laktozy)
489 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.81 g T: 5.36 g W: 103.95 g (BŁ: 3.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

36   54

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.


Drugie śniadanie


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia
244 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 6.18 g T: 14.35 g W: 27.34 g (BŁ: 9.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami.


Obiad


Pieczone bataty
583 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 8.32 g T: 20.55 g W: 99.56 g (BŁ: 15.01 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.



Podwieczorek


Koktajl z mleka i brzoskwini
233 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 11.22 g T: 5.79 g W: 37.38 g (BŁ: 5.97 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Kolacja


Zapiekanka z grahamki
366 kcal
Łączna waga porcji: 145g.

B: 19.89 g T: 10.72 g W: 50.54 g (BŁ: 6.03 g)



80   8

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Grahamkę kroimy na pół, smarujemy margaryną każdą połowę, kładziemy po plasterku szynki a następnie posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku aż ser się roztopi a bułka będzie chrupiąca. Można posmarować keczupem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1915 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 54.42 g
Tłuszcz: 56.77 g
Węglowodany: 318.77 g (w tym błonnik: 40.32 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Bataty 460g     5,29 zł (11,49 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Bułka grahamka 90g     1,23 zł (1,78 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Margaryna do pieczywa 5g     0,05 zł (2,69 zł)
Miód pszczeli 10g     0,37 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 230ml     0,80 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 50g     0,92 zł (10,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Ser gouda tłusty 30g     0,70 zł (3,49 zł)
Szynka z indyka 20g     0,94 zł (7,99 zł)



×