Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 230g |
7,15 zł
(13,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
| Cebula czerwona | 100g |
0,46 zł
(2,99 zł) |
|
| Cukinia | 150g |
1,50 zł
(8,49 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
| Czosnek | 6g |
0,26 zł
(2,19 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 300g |
2,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Jarmuż | 50g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 300g |
2,32 zł
(2,78 zł) |
|
| Majonez lekki (light) | 100g |
2,02 zł
(8,49 zł) |
|
| Marchew | 45g |
0,14 zł
(2,29 zł) |
|
| Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Orzechy nerkowca | 15g |
2,00 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
1,79 zł
(7,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
| Schab bez kości | 150g |
2,76 zł
(11,59 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 3g |
0,08 zł
(5,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |