Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 500g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Gruszka | 125g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
![]() |
|
Kalafior | 150g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 76g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 80g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok cytrynowy | 15g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |