Darmowa dieta 2000 kcal nr 7418



Śniadanie


Jaglanka z figami (bez laktozy)
487 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 10.19 g T: 18.3 g W: 73.42 g (BŁ: 5.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

6   56

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.


Drugie śniadanie


Kanapki z pastą z makreli i ogórkiem (wersja lżejsza)
294 kcal
Łączna waga porcji: 292g.

B: 15.01 g T: 7.99 g W: 45.04 g (BŁ: 8.73 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

36   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.



Obiad


Kasza jaglana z cukinią i suszonymi pomidorami
623 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 20.15 g T: 14.77 g W: 106.2 g (BŁ: 6.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   35

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podwieczorek


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
411 kcal
Łączna waga porcji: 1170g.

B: 14.61 g T: 17.94 g W: 54.63 g (BŁ: 13.26 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2036 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 79.59 g
Tłuszcz: 61.11 g
Węglowodany: 320.28 g (w tym błonnik: 52.39 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Burak 150g     0,30 zł (1,99 zł)
Cebula 70g     0,17 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukinia 200g     2,00 zł (8,49 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 150g     1,83 zł (5,49 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 75g     0,58 zł (1,39 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 10g     1,20 zł (2,99 zł)
Makrela, wędzona 40g     0,96 zł (5,99 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 60g     0,75 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pieprz czarny 0.25g     0,02 zł (1,79 zł)
Pomidory 450g     2,39 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Sałata 10g     0,36 zł (4,99 zł)
Sok cytrynowy 15g     0,40 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 30g     0,75 zł (6,99 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)
Woda 300ml 0,00 zł (0,00 zł)



×