Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
1,24 zł
(13,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Figi suszone | 14g |
1,03 zł
(10,99 zł) |
|
Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 18g |
2,15 zł
(2,99 zł) |
|
Makaron pełnoziarnisty | 70g |
0,84 zł
(5,99 zł) |
|
Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory | 70g |
0,37 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki owsiane | 50g |
0,33 zł
(3,29 zł) |
|
Sardynka w oleju | 30g |
1,50 zł
(5,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Sól himalajska | 0.25g |
0,00 zł
(3,49 zł) |