Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Ananas | 120g |
1,20 zł
(7,99 zł) |
|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
Cebula | 45g |
0,11 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
Czarne jagody | 130g |
6,28 zł
(14,49 zł) |
|
Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 51g |
0,36 zł
(6,99 zł) |
|
Kapusta pekińska | 200g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
0,42 zł
(5,29 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
0,27 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 490ml |
4,65 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Sok anansowy | 150g |
0,90 zł
(2,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |