Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Hummus z chilli | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 25g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 80g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 18g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 150g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 175g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 15g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 14g |
![]() |
|
Szczypiorek | 50g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Łosoś, świeży | 50g |
![]() |