Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 5g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 80g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 1000g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Seler naciowy | 90g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 18g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |