Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 80g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 170g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Kiełbasa podwawelska | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Kminek | 3g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 45g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |