Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 50g |
![]() |
|
Budyń waniliowy bez cukru | 20g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kasza manna | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 280ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 35g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |