1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 125g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 70g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 260g |
![]() |
|
Pomarańcze | 400g |
![]() |
|
Pomidory | 300g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 200g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Woda | 980ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |