1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 160g |
1,60 zł
(7,99 zł) |
|
Burak | 720g |
1,43 zł
(1,99 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Chrzan | 10g |
0,23 zł
(6,99 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 220g |
1,76 zł
(11,99 zł) |
|
Groch, nasiona suche | 44g |
0,30 zł
(2,69 zł) |
|
Hummus z chilli | 30g |
1,12 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
Marchew | 80g |
0,24 zł
(2,29 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
0,39 zł
(1,29 zł) |
|
Nasiona chia | 20g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 30g |
0,75 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.4g |
0,04 zł
(1,79 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
0,66 zł
(2,49 zł) |
|
Por | 140g |
2,43 zł
(3,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 100g |
2,08 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól himalajska | 1g |
0,01 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 980ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |